LOGO
close

Brožúra Sprievodca očkovaním

Stiahnite si aktuálnu brožúru Sprievodca očkovaním




Stiahnite si aktuálnu brožúru Sprievodca očkovaním

Aké očkovania by som mal absolvovať pred cestou na Madagaskar? Potrebujem preočkovanie proti žltačke A a B, keď som bol očkovaný v roku 2001?

Mario:

Prajem pekný deň, chcel by som sa informovať – v apríli budem cestovať na Madagaskar a mám z minulosti očkovanie proti hepatitíde typu A a B z roku 2001 – potrebujem sa dať preočkovať? Absolvoval som 3 vakcíny. Ak áno, koľko stojí, prosím, toto preočkovanie a kedy najneskôr pred cestou sa musí uskutočniť. Potrebujem absolvovať pri tejto destinácii ešte nejaké iné povinné (a tiež odporúčané) očkovanie? Pokiaľ mám správne informácie, sú tam odporúčané očkovania proti hepatitíde, týfus, cholera, tetanus a detská mozgová obrna. Môžete mi uviesť, či je u Vás možné absolvovať všetky tieto očkovania a aký je za jednotlivé očkovania poplatok? Tiež nám prosím uveďte, v akom časovom predstihu pred cestou je potrebné tieto očkovania absolvovať. Poprosím Vás aj informáciu ku tej hepatitíde typ A a B pre moju priateľku, ktorá ešte očkovaná nebola, že aký je poplatok za toto očkovanie, v akom časovom intervale sa majú tieto vakcíny za sebou podať. Vopred veľmi pekne ďakujem.

 

MUDr. Pavol Šimurka, PhD.:

Dobrý deň, máte viacero otázok, ktoré majú aj variantné odpovede. Odporúčam konzultovať www.inocem.sk, po prezretí stránky mailom alebo telefonicky, kontakt je na webovej stránke (napr. bakos@inocem.sk).

COVID-19

Máte otázky k aktuálne priebehajúcemu očkovaniu proti COVID-19? Odpovede na tie najčastejšie z nich sme pre vás spísali v tomto článku.

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku?

Poraďte sa o očkovaní s odborníkmi.

close

    Nenašli ste odpoveď na svoju otázku?

    Poraďte sa o očkovaní s odborníkmi.


    Odpoveď na vašu otázku vám zašleme e-mailom a zverejníme ju spolu s vaším krstným menom na webe.