LOGO
close

Brožúra Sprievodca očkovaním

Stiahnite si aktuálnu brožúru Sprievodca očkovaním




Stiahnite si aktuálnu brožúru Sprievodca očkovaním

Beáta: Chystáme sa zaočkovať nášho syna na meningokoky. Už sme o tom informovali aj nášho pediatra, ale, on ho chce zaočkovať naraz bexserom a nimnerixom. Je to takto bezpečné?  Alebo radšej v časových odstupoch? Syn má 20 mesiacov. Ktoré nepovinné vakcíny by ste odporúčali, ktoré sú nutné. Z nepovinných má iba Rotarix. Na ovčie kiahne som nedala, ani nemám v pláne.

MUDr. Ingrid Urbančíková, PhD., MPH: Dobrý deň prajem, vo všeobecnosti je možné podať dve neživé vakcíny aj v jeden deň, teda naraz. Spravidla, pokiaľ nie je dôvod na očkovanie oboma vakcínami súčasne, tak to v praxi realizujeme s odstupom niekoľkých dní (odporúčaný interval je pri neživých vakcínach 4 – 7 dní – podľa prítomnosti vedľajších príhod, prípadne po dohode s rodičmi, ako si vedia zariadiť návštevu u lekára). Podľa veku Vášho dieťaťa by bolo vhodné zvážiť napríklad očkovanie proti hepatitíde typu A, keďže pravdepodobne začnete častejšie cestovať. Očkovanie proti kliešťovej encefalitíde sa odporúča v prípade bydliska v endemickej oblasti a najmä pokiaľ rodina má časté aktivity v prírode, i keď infikované kliešte sa môžu nachádzať aj v mestských parkoch. Na našich stránkach môžete nájsť stručne popísané rôzne odporúčané očkovania, ktoré sú vhodné aj podľa veku dieťaťa.

COVID-19

Máte otázky k aktuálne priebehajúcemu očkovaniu proti COVID-19? Odpovede na tie najčastejšie z nich sme pre vás spísali v tomto článku.

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku?

Poraďte sa o očkovaní s odborníkmi.

close

    Nenašli ste odpoveď na svoju otázku?

    Poraďte sa o očkovaní s odborníkmi.


    Odpoveď na vašu otázku vám zašleme e-mailom a zverejníme ju spolu s vaším krstným menom na webe.