LOGO
close

Brožúra Sprievodca očkovaním

Stiahnite si aktuálnu brožúru Sprievodca očkovaním




Stiahnite si aktuálnu brožúru Sprievodca očkovaním

Očkovanie dieťaťa pred sťahovaním do zahraničia (12/2022)

Andrea: Chystáme sa vysťahovať na cca 1,5 roka do Belgicka do Bruselu. Neviem ale, ako by som mohla synčeka čo najviac ochrániť, keďže je to multikulturálne mesto.
Ma teraz 19 mesiacov a riadne očkovaný, čo sa týka očkovania na MMR ideme zajtra, keďže sme kvôli zúbkom (teploty) sme neustále posúvali toto očkovanie.
Do Bruselu by sme išli až  v októbri budúceho roka.

MUDr. Ingrid Urbančíková, Phd., MPH: V rámci odporúčaných očkovaní pre deti, ktoré často cestujú s rodičmi alebo sa sťahujú, sa riziko získania infekčných chorôb posudzuje podľa destinácie (krajiny), kam cestujú. Avšak dnešná doba je charakteristická pomerne slabo kontrolovanou migráciou ľudí z rôznych krajín, čo prináša pomerne ťažkú situáciu pri zvažovaní epidemiologického rizika.  Základom je povinné očkovanie, ktoré už synček má. Odporúčané je očkovanie proti hepatitíde typu A a meningokokovým infekciám – sú dve dostupné vakcíny – proti meningokokom sk.B a meningokokom sk. A, C, W, Y – tieto očkovania sú aj v očkovacích programoch niektorých krajín.  V Nemecku sa očkuje napríklad aj proti ovčím kiahňam, u nás uvedené očkovanie patrí k odporúčaným očkovaniam. Z pohľadu jeho veku by som odporúčala zvážiť tieto vyššie spomínané očkovania. Na našich stránkach môžete nájsť stručne popísané odporúčané očkovania, ako aj informácie o veku, kedy sa  vakcíny podávajú.

COVID-19

Máte otázky k aktuálne priebehajúcemu očkovaniu proti COVID-19? Odpovede na tie najčastejšie z nich sme pre vás spísali v tomto článku.

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku?

Poraďte sa o očkovaní s odborníkmi.

close

    Nenašli ste odpoveď na svoju otázku?

    Poraďte sa o očkovaní s odborníkmi.


    Odpoveď na vašu otázku vám zašleme e-mailom a zverejníme ju spolu s vaším krstným menom na webe.